Jelena Brankov Čerevicki, koordinatorka za poslove iz oblasti rodne ravnopravnosti uz Savet  za rodnu ravnopravnost opštine Bečej, organizovala je oktobar 2022. opština Bečej, od 11. do 15 sati tribinu za članove i članice Saveta za rodnu ravnopravnost i širu javnost, na temu Rodno osetljivog jezika. 

Tribinu su otvorli predstavnici Opštine (Ferenc Tot, član Saveta za RR i u kabinetu predsednika opštine zadužen na poslovima demografije i populacione politike i Sanja Biro, takođe iz kabineta predsednika opštine zadužena za obrazovanje), a koordinatorka je kratko predstavila predavačice i vodila tok tribine na kojoj su govorile: Svenka Savić, Udruženje “ŽSI”, N. Sad  i Žarka Svirčev, Institut za književnost, Beograd, nakon čega je uslediča kratka diskusija. Lokalni mediji su pratili događaj (TV Bečej i internet portal mojbecej).

Prisutni su bili nastavnici tri srednjih škola (gimnazija, ekonomsko-trgovačka i tehnička škola) sa učenicama i učenicima.

Nakon tribine usledio je profesionalni sastanak koordinatorke J. Brankov-Čerevicki, sa predavačicama Ž. Svirčev i S. Savić o mogućnostima dalje saradnje.

S. Savić podelila je prisutnima knjige u izdanju ŽSI i zatim novu knjigu “Sećanje na detinjstvo” o mladim invalidkinjama (urednika M. Čanak, iz IZ Kruga... Vojvodina, 2022).

Detaljan izveštaj možete pročitati ovde.

S. Savić