Skup „Godišnjica Simon de Bovoar – 2022 godina“ (Obletnica Simone de Beauvoir – leto 2022) po sedmi put organizovala je i vodila Eva Dolar Bahovec (Filozofski fakultet, Ljubljana), u 2022. u Ljubljani, u suorganizaciji Odeljenja za filozofiju, Filoz. fak, Univerzitet u Ljubljani, Umetnička galerija Maribor i Društvo za kulturološka istraživanja, Ljubljana. Na ovom skupu prisustvuje M. Bašaragin iz ŽSI na poziv organizatorke, kao produženi vid akademske saradnje koja traje sa Bahovec od 2000. godine.

Bašaragin je predstavila knjigu koju je uredila Starost i rod u vremenu i prostoru: šta starije žene (ne)mogu u Srbiji danas (2021, ŽSI i Fut. publikacije, N. Sad) i izlagala na temu „Od alternativnog do akademskog programa ženskih i rodnih studija u Vojvodini: prilog istoriji ženskog pokreta u Novom Sadu i Subotici“.

Tom prilikom poklonila je izdanja ŽSI:

Prilog istoriji ženskih studija u Novom Sadu: vreme promene (2020-2021) (S. Savić i M. Bašaragin, ŽSI i Futura publikacije, 2021),  Rod, kultura i diskurs razgovora u razredu (M. Bašaragin, Fondacija akademika Bogumila Hrabaka za publikovanje doktorskih disertacija, VANU, Novi Sad, 2019), Znamenite Jevrejke Subotice (M. Bašaragin, ŽSI i Futura publikacije, Novi Sad, 2020),  Antifašistkinje Subotice: skojevke, partizanke i afežeovke (M. Bašaragin, ŽSI i Futura publikacije, Novi Sad, 2021), Starost i rod u vremenu i prostoru: Šta starije žene (ne)mogu u Srbiji danas? (M. Bašaragin, ur, ŽSI i Futura publikacije, Novi Sad, 2021), Znamenite Jevrejke Subotice: Sonja Licht – životna priča (M. Bašaragin, ŽSI i Futura publikacije, Novi Sad, 2021).

M. Bašaragin

M. Bašaragin i E. Dolar Bahovec

Foto: dokumentacija ŽSI