četvrtak,  8. oktobra 2020, u 12 sati, na Univerzitetu u Novom Sadu (Zorana Đinđića 1, sala u prizemlju) održaće se promocije knjige Svenka Savić: Između baletske i jezičke igreurednice Ivane Antonić.

Govoriće: Ivana Antonić, urednica; Nataša Belić, autorka; Relja Dražić, izdavač; Vera Obradović Ljubinković, autorka i Miloš Pankov, autor.

Na promociji će biti projektovan film Svenka (video zapis Fahrudina Kladničanina).

Knjigu su priredile saradnice i saradnici povodom 80 godina života i 60 godina rada profesorke emerita Filozofskog fakulteta UNS dr Svenke Savić. S obzirom na interdisciplinarni pristup koji je koristila, poglavlja u knjizi su posvećena: psiholingvistici, feminisitčkoj lingvistici, feminističkoj teoligiji, igri i baletu i prisustvu u medijima, uz ukupnu bibliografiju radova u svim navedenim oblastima na kraju knjige. 

Svenka Savić je uvela nove interdisciplinarne predmete na redovnim studijama Analiza diskursa; na poslediplomskim  Psiholingvistika, na ACIMSI Centru za rodne studije UNS (na magistarskim, master i doktorskim studijama): Rod i jezik, Teorije roda, Metodologija rodnih istraživanja, Feministička teologija. Mentorka 91 diplomskih, 14 magistarskih, 11 master, 11 doktorskih radova iz oblast interdisciplinarnih istraživanja jezika). Sama, ili u koautorstvu, objavila je preko 750 naučnih i stručnih tekstova i 30 knjiga.