Podružnica ŽSI u Subotici trenutno realizuje projekat „Antifašistkinje Subotice: skojevke, partizanke AFŽovke koji finansira Rekonstrukcija ženski fond, Beograd (maj 2021 – dec. 2021). Cilj projekta je doprinos kolektivnom znanju i sećanju na doprinose žena tokom istorije u borbi protiv fašizma i očuvanju mira, kroz istraživanje i beleženje životnih priča znamenitih antifašistkinja Subotice (skojevki, partizanki i AFŽovki).
Tokom istraživanja arhivske građe i literature ispostavilo se da se ovoga septembra 2021. godine navršava tačno osamdeset godina od kada je Žuta kuća "aktivirana". U avgustu 1941. je fašistička okupatorska vlast u Subotici započela masovna hapšenja komunista i komunistkinja, skojevki i skojevaca. Veliki broj njih zatvoren je upravo u Žutoj kući – zloglasnom mučilištvu. Među njima bilo je i stotinak žena.
Tim povodom je Margareta Bašaragin, poverenica ŽSI u Subotici, 23. septembra 2021. položila venac na spomen ploču žrtvama.
Poručila je da fašistički teror svake vrste nikada ne treba da zaboravimo i naša je dužnost da stalno podsećamo na ove nemile događaje koji su se desili. 
Skojevke, partizanke i AFŽ-ovke Subotice pred sobom su imale ideju zajedništva i ljubavi prema bližnjem. Uz to su bile iznad nacionalnih, kulturnih, jezičkih i verskih razlika. To su opšteljudske i bezvremenske vrednosti kojima težimo.

  

 
 
  
 
  
Fotografije: Goran Todorov (izvor: subotica.com)