ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О ИЗАЗОВИМА ИНТЕГРИСАЊА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

 

У згради Ректората Универзитета у Новом Саду 31. октобра 2022. године одржана је промоција књиге „Изазови интегрисања родне равноправности у универзитетској заједници: Против родно заснованог насиља“ уредница Зилке Спахић Шиљак, Јасне Ковачевић и Јасмине Хусановић. Ова публикација је један од резултата актуелног пројекта УНИГЕМ (University and Gender Mainstreeming) који се реализује у сарадњи са Транскултуралном психосоцијалном образовном фондациом (ТПО) у Сарајеву, са циљем превенције и борбе против родно заснованог насиља, дискриминације и сексуалног узнемиравања, те осигурања интегритета и квалитета у високом образовању.

О књизи су на скупу говориле др Зорана Антонијевић, научна сарадница Центра за међународну безбедност, Факултет политичких наука, Универзитет у Београду, др Маргарета Башарагин, „Женске студије и истраживања” Нови Сад – подружница Суботица и доц. др Гордана Лалић-Крстин, Филозофски факултет, Универзитет у Новом Саду.

У публикацији су представљени резултати истраживања спроведеног у оквиру пројекта UNIGEM, у којем учествује 19 партнерских институција из региона, укључујући и Универзитет у Новом Саду. Истраживање је спроведено на 18 универзитета, приватних и државних, а обухватило је 4754 испитаника из редова наставног и административног особља, као и студенте и студенткиње друштвених, хуманистичких, природних, техничких, биотехничких, биомедицинских, здравствених и уметничких усмерења.

Публикација је објављена и у електронском и у штампаном облику, а њена електронска верзија може се наћи у секцији сајта Универзитета у Новом Саду посвећеној родној равноправности (рубрика: Материјали).

 

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О ИЗАЗОВИМА ИНТЕГРИСАЊА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О ИЗАЗОВИМА ИНТЕГРИСАЊА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О ИЗАЗОВИМА ИНТЕГРИСАЊА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О ИЗАЗОВИМА ИНТЕГРИСАЊА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О ИЗАЗОВИМА ИНТЕГРИСАЊА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О ИЗАЗОВИМА ИНТЕГРИСАЊА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О ИЗАЗОВИМА ИНТЕГРИСАЊА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

Izvor: https://www.uns.ac.rs/index.php/rodna-ravnopravnost/7837-promocija-knjige-rodna